Blåtungad skink
Blåtungad skink
Blåtungad skink
Blåtungad skink
Blåtungad skink
DSC_0043
DSC_2174
Blåtungad skink
Blåtungad skink
Blåtungad skink

Utbredning: Australien och på Nya Guinea.

Kroppslängd: Upp till 60 cm lång.

Livslängd: 15-20 år.

Föda: Växter, små skott, blad, frukter och insekter.

Övrigt: Den blåtungade skinken lever i de torra regionerna i Australien och på Nya Guinea. Denna kortbenta ödla rör sig på samma sätt som en krokodil, d.v.s. genom att skjuta på med benen och mer glida än gå. När den blir hotad så sträcker den ut sin breda blåa tunga (se bilden), och försöker på detta skrämma bort faran. Om det inte fungerar väser den tydligt och plattar ut sig mot marken.

   
 

dvärgsilkesapa-med-diffus-kantskärpa-i-färg_fri

Kontakt

 

Skansen-Akvariet AB
Box 27807
115 93 Stockholm

Telefon: 08-666 10 00
info[at]skansen-akvariet.se